Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové maso dušené v zelí à la segedínský guláš

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Vepřové maso dušené v zelí à la segedínský guláš - postup přípravy

Vepřové maso dušené v zelí podle receptu od paní Vladimíry Bosákové je výbornou volbou hlavního chodu a s bramborami nebo knedlíky jako přílohou se také nemůžete zmýlit. Úspěch zaručen!

Ingredience pro:
6 porcí
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Omyjte maso a nakrájejte ho na špalíčky. Osolte ho a zprudka ho ze všech stran opečte v hrnci na rozpáleném sádle.

2. KROK

Přidejte nadrobno nakrájenou cibuli k masu, osmahněte ji a nakonec zaprašte paprikou. Posypejte ho kmínem a podlijte vývarem a octem. Ochucené maso duste ve vývaru zhruba půl hodiny.

3. KROK

Nakrájejte kysané zelí na menší kousky a přidejte ho k masu. Společně pak vše duste, dokud maso a zelí nezměknou.

4. KROK

Měkké maso se zelím zahustěte nastrouhanými syrovými brambory. Přilijte smetanu, zaprašte vše trochou papriky, přisolte a nechte dobře provařit. Podávejte s houskovým knedlíkem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů