Okurkový kaviár s rajčaty a česnekem - postup přípravy
Připravte si osvěžující okurkový kaviár plný bohatých chutí. Můžete ho servírovat s oblíbeným pečivem, jako doplněk k masu nebo jako elegantní předkrm na oslavách.
Ingredience
Z okurek odkrojte okraje, které nebudete potřebovat. Poté zeleninu oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky, které v míse smíchejte se solí.
Poznámka: Okurky nechte odpočívat 20–25 minut. Díky soli pustí šťávu, kterou sceďte.
Zatím oloupejte mrkev, rozemelte ji nadrobno a odložte bokem. Stejný postup opakujte také s červenou paprikou a rajčaty. Tuto zeleninu smíchejte dohromady společně s rajčatovou pastou.
Poznámka: Před zpracováním z papriky odstraňte semeník.
Nyní nadrobno nakrájejte cibuli, kterou smažte na rozpáleném oleji 1–2 minuty. K cibuli následně přidejte mrkev, cuketu a ingredience promíchejte. Směs smažte na středním plameni 20–25 minut.
Poté k zelenině přidejte rajčata s paprikou, sůl, cukr a vše duste dalších 30 minut pod pokličkou. Na závěr směs ochuťte pepřem, prolisovaným česnekem, octem a směs odstavte z tepla.
Ještě horký okurkový kaviár vložte do sterilizovaných sklenic, které pevně uzavřete sterilizovanými víčky a jejich obsah nechte volně vychladnout.
Poznámka: Ingredience v tomto receptu vystačily na naplnění dvou sklenic o objemu 500 ml.
Tip: Okurkový kaviár můžete servírovat namazaný na oblíbeném pečivu. Můžete ho ale podávat také jako originální dip.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Татьяна огородница.