Pomazánka z červené čočky a mrkve

i Zdroj fotografie: Martina Recmanová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
15 minut
NÁROČNOST
Snadná

Pomazánka z červené čočky a mrkve - postup přípravy

Připravte sobě a svým blízkým tuto jedinečnou a zdravou pomazánku z červené čočky a mrkve, která všechny zasytí, ale nebudete se cítit přecpaně. Recept nám poskytla paní Martina Recmanová.
1. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte ji nadrobno. Rozpalte v pánvi trochu rostlinného oleje a osmažte ji na něm. Během tohoto procesu oloupejte mrkev, nakrájejte ji nadrobno a přidejte ji smažit k cibulce. Česnek oloupejte a nakrájejte ho na malé kousky. Tyto kousíčky poté plochou nože roztírejte o krájecí desku tak dlouho, dokud vám nevznikne kašička.

2. KROK

Přidejte ji smažit do hrnce spolu se solí a kari kořením. Čočku propláchněte a nechejte okapat, přidejte ji do hrnce a vše zalijte vařící vodou. Pod pokličkou duste směs do zhoustnutí. Následně nechejte pomazánku vychladnout a můžete ji podávat. Pokud chcete, tak ji ještě před tím rozmixujte. Dobrou chuť!

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 183 hlasů
Nahlásit chybu
127 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt