Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zdravá meruňková marmeláda bez cukru

2,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Zdravá meruňková marmeláda bez cukru - postup přípravy

Pokud hledáte recept na výbornou, avšak zdravou meruňkovou marmeládu, vyzkoušejte ji podle tohoto receptu. Její velkou výhodou je, že do ní nemusíte přidat ani gram cukru.

Ingredience pro:
1 litr
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Meruňky pečlivě omyjte a odstraňte z nich pecku. Poté je vložte do hrnce a přidejte do nich citrónovou šťávu nebo kyselinu citrónovou.

2. KROK

Hrnec přendejte nad oheň a za pomalu je vařte do měkka. Teplota marmelády by neměla přesáhnout teplotu 90 °C.

3. KROK

Pokud se vám bude zdát, že marmeláda má tendenci se připalovat, vlijte do ní malé množství vody.

4. KROK

Alespoň 20 minut před ukončením vaření marmelády vyložte na mřížku čisté zavařovací sklenice i s víčky a vložte je studené trouby.

5. KROK

Troubu nastavte na 120 °C a sklenice sterilizujte alespoň 15 minut a nechte je v horké troubě, dokud nebude marmeláda hotová.

6. KROK

Marmeládu můžete ochutit dle potřeby umělým sladidlem. Poté ji promíchejte a vyjměte sklenice z trouby. Marmeládu přendejte pomocí lžíce do sklenic a uzavřete je pečlivě víčky.

7. KROK

Sklenice přikryjte ručníkem a nechte je vychladnout. Poté je uskladněte na suché a tmavé místo.

8. KROK

Tip: Pokud chcete marmeládu s více kousky, vařte ji kratší dobu.

9. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Lena cukrářka

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů