Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nakládaný gothaj s paprikami a okurkou

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Nakládaný gothaj s paprikami a okurkou - postup přípravy

Pokud nevíte, co servírovat svým hostům na oslavě Silvestra, určitě vyzkoušejte tento jednoduchý recept podle Youtube kanálu Recepty bez brepty. Salát je osvěžující a chuťově velmi zajímavý.

Ingredience pro:
1 sklenice
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Do hrnce nalijte vodu, ocet, přisypte sůl, cukr, hořčičné semínko, pepř, bobkový list, nové koření, hořčici a vše dobře zamíchejte. 

2. KROK

Nyní do hrnce přilijte nálev z okurek a nálev z paprik a vše přiveďte k varu. Ingredience vařte po dobu 15 minut. 

Poznámka: Po této době vařený nálev ochutnejte a dle vlastní chuti dochuťte solí, octem nebo cukrem.

3. KROK

Zatímco se nálev vaří, oloupejte a nakrájejte cibuli na měsíčky. Na plátky nakrájejte také okurky a nakládané jablíčkové papriky, z kterých odstraňte semínka. Oloupejte a nakrájejte také česnek a všechny tyto ingredience smíchejte v míse. 

4. KROK

Do mísy natrhejte libeček a nakrájejte si salám gothaj na větší kusy. 

Tip: Salám propíchejte pomocí špejle, aby do sebe lépe vsákl chuť ingrediencí a nálevu, ve kterém bude ponořený.

5. KROK

Do sterilizované sklenice vložte trochu zeleninové směsi z mísy, poté vrstvu salámu a nakonec vlijte jednu naběračku studeného nálevu. Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Nakonec sklenici dobře uzavřete.

6. KROK

Poznámka: Před uzavřením sklenice zkontrolujte, zda jsou všechny ingredience ponořené. Vrstvení byste měli zakončit zeleninou. 

7. KROK

Hotový nakládaný gothaj dejte minimálně na týden do chladné místnosti a poté si na něm pochutnejte například se svým oblíbeným pečivem. 

Tip: K tomuto receptu se skvěle hodí opečené tousty.

8. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty 

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů