Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlá zavařená mouka v troubě

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 5 minut
čas vaření Vaření: 90 minut

Rychlá zavařená mouka v troubě - postup přípravy

Pokud narazíte v obchodě na mouku v akci za levný peníz, rozhodně vyzkoušejte tento recept. Díky tomuto způsobu skladování ji můžete používat až 20 let a stále bude chutnat skvěle.

Ingredience pro:
7 sklenic
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Omyté, čisté a opravdu suché zavařovací sklenice  přendejte na pracovní plochu. Do každé sklenice nasypte mouku až po vrch a poté s ní jemně zatřeste, aby se mouka usadila.

2. KROK

Jakmile budete mít naplněné všechny sklenice, přendejte je na plech a vložte ho do studené trouby a zapněte ji na teplotu 100 °C.

3. KROK

Od chvíle, kdy bude teplota v troubě 100 °C, začněte odpočítávat 90 minut. Poté jednu sklenici vyjměte a zavřete troubu. Okraje otřete čistým ubrouskem a poté ji uzavřete.

4. KROK

Postup opakujte, dokud neuzavřete všechny sklenice. Poté přes ně přehoďte deku nebo ručník a je nechte vychladnout.

5. KROK

Zavařenou mouku přendejte na suché a tmavé místo. Používat ji můžete až po dobu 20 let.

6. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Moje kuchyně Tanja

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů