Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Oříšková bábovka s banánem a vanilkou

4,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Oříšková bábovka s banánem a vanilkou - postup přípravy

Oříšková bábovka je dezert, který je vláčný a plný křupavých oříšků. Můžete ji servírovat ke snídani i k odpolední kávě a na rodinných oslavách. Milují ji všichni.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi olej a poté také jogurt. 

2. KROK

V jiné misce smíchejte citronovou šťávu s jedlou sodou a směs vlijte do těsta. Nyní vmíchejte do těsta, nadvakrát, mouku a ingredience vyšlehejte dohladka. 

Tip: Mouku doporučujeme před použitím prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.

3. KROK

Lískové ořechy nasekejte nadrobno a vmíchejte je do těsta, které vlijte do formy vymazané máslem. Na těsto položte oloupaný banán nakrájený na kolečka a povrch dezertu posypte cukrem. 

4. KROK

Oříškovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, pokračujte ještě chvíli v pečení.

5. KROK

Upečený moučník vyklopte z formy a servírujte ho nakrájený na kousky. 

Tip: Bábovku můžete podávat posypanou moučkovým cukrem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: einfache Kuchen

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů