Oříšková bábovka s banánem a vanilkou - postup přípravy
Oříšková bábovka je dezert, který je vláčný a plný křupavých oříšků. Můžete ji servírovat ke snídani i k odpolední kávě a na rodinných oslavách. Milují ji všichni.
Ingredience
Na vymazání
Vejce vyšlehejte se špetkou soli, cukrem a vanilkovým cukrem. Jakmile se ingredience propojí, vmíchejte do směsi olej a poté také jogurt.
V jiné misce smíchejte citronovou šťávu s jedlou sodou a směs vlijte do těsta. Nyní vmíchejte do těsta, nadvakrát, mouku a ingredience vyšlehejte dohladka.
Tip: Mouku doporučujeme před použitím prosít, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek.
Lískové ořechy nasekejte nadrobno a vmíchejte je do těsta, které vlijte do formy vymazané máslem. Na těsto položte oloupaný banán nakrájený na kolečka a povrch dezertu posypte cukrem.
Oříškovou bábovku pečte v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30–35 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je bábovka upečená, poznáte, když do ní píchnete špejlí. Pokud ji vyndáte čistou, máte upečeno. V případě, že se na ní těsto zachytí, pokračujte ještě chvíli v pečení.
Upečený moučník vyklopte z formy a servírujte ho nakrájený na kousky.
Tip: Bábovku můžete podávat posypanou moučkovým cukrem.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: einfache Kuchen