Křehký višňový koláč se smetanou

Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
ČAS PŘÍPRAVY
45 minut
ČAS VAŘENÍ
60 minut
NÁROČNOST
Snadná

Křehký višňový koláč se smetanou - postup přípravy

Máte v oblibě osvěžující ovocné koláče? Potom vás zcela jistě nadchne ten višňový se smetanou. Konzistencí je velmi křehký, jemný a zároveň také vláčný. Podávat jej dokonce můžete jako slavnostní dezert své návštěvě, bude nadšená!

Začněte tím, že si do mísy vsypete hladkou mouku a k ní pak nastrouháte nahrubo studené máslo. Rukama následně obě suroviny propojte v jakousi drobenku.




K té přidejte sůl, cukr moučkový i vanilkový, kypřící prášek do pečiva, studenou vodu, vejce a vypracujte hladké a homogenní těsto, které bude mít polotuhou konzistenci. Hmotu zabalte do potravinové fólie a dejte chladit do lednice asi na půl hodiny.

Následně se pusťte do přípravy višňové náplně. Ovoce promíchejte v míse spolu s hladkou moukou a také s kukuřičným škrobem. Dále také promíchejte v jiné míse smetanu ke šlehání s krupicovým cukrem, vejci, kukuřičným škrobem a vanilkovým cukrem.

Nyní vyjměte těsto z lednice a vyválejte ho na pomoučeném vále v plát. Ten poklaďte do koláčové formy vystlané pečícím papírem.

Naneste na těsto višně.

A nakonec ovoce přelijte smetanovou zálivkou. Vše pečte v předehřáté troubě asi 60 minut při teplotě 180 °C.

Upečený višňový koláč vyjměte z trouby, posypte moučkovým cukrem a po zchladnutí podávejte třeba s šálkem kávy.

Přejeme vám dobrou chuť!

Galerie

Dalších 6 fotografií
Dalších 6 fotografií
Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 267 hlasů
Nahlásit chybu
102 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt