Koňaková roláda s vanilkou a kokosem - postup přípravy
Koňakovou roládu si zamilujete pro její krémovou konzistenci a jemnou chuť. Dezert, podle Youtube kanálu Vaření s Jančou, má šmrnc a potěšíte jím všechny své hosty.
Korpus
Krém
Zdobení
Z vaječných bílků vyšlehejte tuhý sníh a odložte ho bokem. K vaječným žloutkům vmíchejte krystalový cukr, 8 g vanilkového cukru a ingredience vyšlehejte do světlé pěny.
Poté do pěny vešlehejte hladkou mouku, kakao a kypřicí prášek do pečiva. Jakmile se ingredience propojí, opatrně do těsta vmíchejte sníh z bílků. Následně těsto vylijte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15–20 minut.
Tip: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Zda je těsto upečené, poznáte, když do něj píchnete špejlí. Pokud ji vytáhnete čistou, máte hotovo. V případě, že se na ní těsto uchytí, ještě chvíli pečte.
Po upečení nechte korpus vychladnout a poté připravte krém. V míse vyšlehejte změklé máslo s moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem. Poté do krému vešlehejte vaječný likér.
Korpus potřete višňovou marmeládou, kterou pokryjte polovinou množství připraveného krému. Nyní roládu zarolujte a potřete její povrch zbytkem krému.
Poznámka: Místo višňové marmelády můžete použít jinou marmeládu dle vlastní chuti.
Tip: Koňakovou roládu můžete servírovat posypanou cukrovým zdobením, strouhaným kokosem nebo kousky čokolády.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou