Salko s jablky jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Salko s jablky může být lahodnou náplní do koláčů, závinů a dalších dezertů. Výhodou receptu je snadná příprava a to, že k ní budete potřebovat pouze 4 ingredience.
Ingredience
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců, nakrájejte je na kousky a vložte do většího hrnce. Ovoce zalijte vodou, hrnec přikryjte pokličkou a jablka vařte, při nejvyšším výkonu, 20–30 minut.
Poznámka: Během vaření jablka občas promíchejte, aby se nepřipalovala ke dnu hrnce.
Tip: Aby nakrájená jablka během přípravy nehnědla, mějte je ponořená ve vodě. Jakmile nakrájíte všechno ovoce, vodu slijte.
Je-li to nutné, přilijte k jablkům 250 ml vody a jablka odstavte z ohně a rozmixujte je dohladka. Do jablek vmíchejte kondenzované mléko a směs vařte na mírném ohni dalších 15–20 minut, za stálého míchání.
Ještě vroucí salko s jablky nalijte do sterilizovaných sklenic a zakryjte víčky. Sklenice poté nechte 8–10 hodin volně chladnout pod ručníkem.
Tip: Jablečné salko můžete jíst jen tak, nebo ho přidat k palačinkám a do jiných dezertů.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Вкусная жизнь