Trhací chléb s česnekovou náplní a sýrem - postup přípravy
Trhací chléb s česnekem a sýrem je lahodné a aromatické pečivo, které se skvěle hodí jako příloha k polévkám či salátům. Můžete ho ale podávat také samostatně.
Ingredience
Náplň
Na potření
Na posypání
Nejprve připravte těsto. Mléko smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Do směsi přidejte vejce pokojové teploty a mouku se solí.
Tip: Před použitím mouku prosejte. Vznikne tak hladké těsto bez hrudek.
Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo se smetanovým sýrem. Z těsta utvořte bochánek, který vložte do mísy a přikryjte ho potravinovou folií. Nechte ho aspoň 1 hodinu kynout, dokud nenabyde na velikosti.
Zatím připravte česnekovou náplň. Změklé máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, medem a petrželkou.
Poznámka: Chcete-li, můžete do náplně přidat i trochu cukru dle vlastní chuti.
Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát ve tvaru obdélníku o výšce 0,5 cm. Celé těsto potřete česnekovou náplní a posypte nastrouhanou mozzarellou.
Těsto poté nakrájejte rádýlkem na stejně velké kostky, které ukládejte, jednu vedle druhé, do formy na chléb. Formu poté přikryjte potravinovou fólií a těsto nechte 20–30 minut odpočívat.
Tip: Při plnění formy se inspirujte postupem ve videu níže.
Nakonec chléb potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut. Po upečení vyklopte chléb na chladící mřížku a potřete ho rozpuštěným máslem a posypte nasekanou petrželkou.
Tip: Trhací chléb nechte vychladnout a poté jej podávejte v celku. Vaši blízcí si tak budou moci utrhnout přesně takový kousek, na který budou mít chuť.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: 매일맛나 delicious day