Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Trhací chléb s česnekovou náplní a sýrem

3,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 30 minut

Trhací chléb s česnekovou náplní a sýrem - postup přípravy

Trhací chléb s česnekem a sýrem je lahodné a aromatické pečivo, které se skvěle hodí jako příloha k polévkám či salátům. Můžete ho ale podávat také samostatně.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Náplň

Na potření

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. Mléko smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Do směsi přidejte vejce pokojové teploty a mouku se solí. 

Tip: Před použitím mouku prosejte. Vznikne tak hladké těsto bez hrudek. 

2. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, do kterého zapracujte změklé máslo se smetanovým sýrem. Z těsta utvořte bochánek, který vložte do mísy a přikryjte ho potravinovou folií. Nechte ho aspoň 1 hodinu kynout, dokud nenabyde na velikosti. 

3. KROK

Zatím připravte česnekovou náplň. Změklé máslo smíchejte s prolisovaným česnekem, medem a petrželkou. 

Poznámka: Chcete-li, můžete do náplně přidat i trochu cukru dle vlastní chuti. 

4. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a vyválejte ho na plát ve tvaru obdélníku o výšce 0,5 cm. Celé těsto potřete česnekovou náplní a posypte nastrouhanou mozzarellou. 

5. KROK

Těsto poté nakrájejte rádýlkem na stejně velké kostky, které ukládejte, jednu vedle druhé, do formy na chléb. Formu poté přikryjte potravinovou fólií a těsto nechte 20–30 minut odpočívat.

Tip: Při plnění formy se inspirujte postupem ve videu níže.

6. KROK

Nakonec chléb potřete rozšlehaným vejcem a pečte ho v předehřáté troubě na 170 °C po dobu 30 minut. Po upečení vyklopte chléb na chladící mřížku a potřete ho rozpuštěným máslem a posypte nasekanou petrželkou. 

7. KROK

Tip: Trhací chléb nechte vychladnout a poté jej podávejte v celku. Vaši blízcí si tak budou moci utrhnout přesně takový kousek, na který budou mít chuť. 

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů