Chléb ze sušeného kvásku

i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
i Zdroj fotografie: Dagmar Kazdová
ČAS PŘÍPRAVY
120 minut
ČAS VAŘENÍ
45 minut
NÁROČNOST
Snadná

Chléb ze sušeného kvásku - postup přípravy

Pokud nemáte pravý kvásek na chléb, lze si ho koupit i v obchodě. Recept na vynikající pečivo z něj nám poskytla paní Dagmar Kazdová.
1. KROK

Do zadělávací mísy dejte všechny suché suroviny. Poté postupně přidejte vlažnou vodu a míchejte. Těsto pak zpracujte rukama nebo robotem, aby bylo krásně vláčné a nelepilo se. Přikryjte ho a nechte ho hodinu na teplém místě kynout.

2. KROK

Poté si ho vyklopte na vál, pokud se lepí, mírně ho pomoučněte. Vytvarujte z těsta bochánek a dejte ho na plech vyložený pečicím papírem, případně do formy 10x30 centimetrů. Povrch potřete vodou a můžete ho posypat semínky jako kmín nebo ho naříznout. Poté ho nechte hodinu kynout.

3. KROK

Rozehřejte troubu na 220 °C a dejte chléb péct při této teplotě na 15 minut. Poté snižte teplotu na 190 °C a pečte dalších 30 minut. Upečený chléb nechte vychladnout na mřížce.

Galerie

Co si myslíte o receptu?
4/5 (79%) 376 hlasů
Nahlásit chybu
86 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt