Cuketové lasagne s mletým masem a rajčaty - postup přípravy
Připravte si zdravější alternativu k tradičním lasagním. Cuketové lasagne jsou šťavnaté, chutné a mají méně kalorií. Recept je jednoduchý a rychlý na přípravu.
Ingredience
Omytá rajčata vložte do vroucí vody a vařte je přibližně 1 minutu. Poté je vyjměte a vložte je do studené vody. Následně je zbavte slupek a nakrájejte je nadrobno stejně, jako cibuli.
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a zeleninu nakrájejte na podlouhlé plátky. Cibuli vložte do pánve s rozpáleným olejem a smažte ji přibližně 3–4 minuty. Poté k ní přidejte rajčata, která smažte další 3 minuty.
Do pánve přidejte mleté maso a směs vařte dalších 6–7 minut. Poté ji ochuťte pepřem, provensálskými bylinkami, prolisovaným česnekem a přidejte do ní rajčatovou pastu.
Ingredience zamíchejte a vařte je dalších 10 minut. Zatím v jiné pánvi smažte plátky cuket při nízké teplotě, a to z každé strany přibližně 5 minut, do hněda.
Poznámka: Před přidáním cuket do pánve do ní vlijte trochu rostlinného oleje.
Poté nastrouhejte tvrdý sýr a pekáč vymažte trochou tuku. Na jeho dno položte plátky cuket, které pokryjte částí masové směsi, kterou posypte trochou sýra.
Poznámka: Postup opakujte, dokud budete mít ingredience. Vrstvení byste měli zakončit vrstvou sýra.
Cuketové lasagne pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Tip: Pokrm podávejte horký, ale skvěle chutná také vychladlý, a to hlavně v horkých letních dnech.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Калнина Наталья