Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Meruňková kůže jen ze 3 ingrediencí

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 1170 minut

Meruňková kůže jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy

Meruňková kůže je originální pochoutkou, kterou můžete použít k přípravě dezertů i nápojů, jako je například ovocné smoothie. Příprava vyžaduje jen 3 suroviny.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Na vymazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Meruňky očistěte, vypeckujte a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce nechte odpočívat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.

2. KROK

Následně meruňky promíchejte, vařte je 10–15 minut a rozmixujte je. 

Poznámka: Není potřeba přidávat vodu. Ovoce se vaří ve vlastní šťávě. Díky tomuto receptu můžete získat až 3500 g meruňkového pyré.

3. KROK

Vzniklou hmotu propasírujte a nanášejte ji na jednotlivé silikonové podložky do sušičky, které předem potřete trochou oleje.  

Poznámka: Na každé podložce by mělo být přibližně 400 g pyré.

4. KROK

Podložky s pyré vložte do sušičky a sušte je při 40 °C po dobu 19,5 hodiny. Pokud teplotu sušení zvýšíte, například na 55–60 °C, meruňkové kůže vysušíte o něco rychleji.

5. KROK

Kůže z podložek sejměte, zarolujte je a skladujte je v papírové nebo dřevěné nádobě. Při okamžitém použití je skladujte v lednici, kde vydrží 2–3 dny. V mrazáku vydrží 3–6 měsíců. 

6. KROK

Tip: Nasekanou kůžičku můžete například přidat do těsta na muffiny, koláče nebo ovesné sušenky. Můžete ji přidat také do mixéru s dalšími surovinami a vytvořit meruňkové smoothie.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů