Meruňková kůže jen ze 3 ingrediencí - postup přípravy
Meruňková kůže je originální pochoutkou, kterou můžete použít k přípravě dezertů i nápojů, jako je například ovocné smoothie. Příprava vyžaduje jen 3 suroviny.
Základ
Na vymazání
Meruňky očistěte, vypeckujte a vložte do většího hrnce, kde je smíchejte s cukrem. Ovoce nechte odpočívat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc.
Následně meruňky promíchejte, vařte je 10–15 minut a rozmixujte je.
Poznámka: Není potřeba přidávat vodu. Ovoce se vaří ve vlastní šťávě. Díky tomuto receptu můžete získat až 3500 g meruňkového pyré.
Vzniklou hmotu propasírujte a nanášejte ji na jednotlivé silikonové podložky do sušičky, které předem potřete trochou oleje.
Poznámka: Na každé podložce by mělo být přibližně 400 g pyré.
Podložky s pyré vložte do sušičky a sušte je při 40 °C po dobu 19,5 hodiny. Pokud teplotu sušení zvýšíte, například na 55–60 °C, meruňkové kůže vysušíte o něco rychleji.
Kůže z podložek sejměte, zarolujte je a skladujte je v papírové nebo dřevěné nádobě. Při okamžitém použití je skladujte v lednici, kde vydrží 2–3 dny. V mrazáku vydrží 3–6 měsíců.
Tip: Nasekanou kůžičku můžete například přidat do těsta na muffiny, koláče nebo ovesné sušenky. Můžete ji přidat také do mixéru s dalšími surovinami a vytvořit meruňkové smoothie.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Коллекция Рецептов