Medové řezy s jemným krémem - postup přípravy
Pokud máte chuť na medové řezy, rozhodně je vyzkoušejte podle tohoto snadného receptu. Naplnit ho můžete jemným smetanovým krémem.
Na korpus
Na krém
V hrnci na mírném ohni rozpusťte med, cukr, sůl, jedlou sodu a máslo. Směs přiveďte k varu a vařte ji 1 minutu. Měla by mít karamelovou barvu.
Medovou směs nechte mírně vychladnout a poté do ní za stálého míchání přidejte rozmíchaná vejce. Postupně přidávejte prosátou mouku (začněte s 300 g) a míchejte do hladka. Podle potřeby přidejte zbylých 50 g.
Těsto rozdělte a nalijte ho na 2 plechy o velikosti 42×32 cm. Korpusy pečte postupně v předehřáté troubě na 200 °C po dobu 10–12 minut.
Oba korpusy rozřízněte na dvě poloviny a po stranách je seřízněte. Přebytečné kusy korpusu nevyhazujte, ale odložte je stranou.
Smetanu ke šlehání, vanilkový cukr, moučkový cukr a ztužovač vyšlehejte do tuha. Následně přidejte zakysanou smetanu, med a vše dobře promíchejte.
Každý plátek korpusu potřete krémem a vrstvěte je na sebe. Nakonec dort potřete po celé ploše a celý ho posypte rozmixovanými zbytky těsta.
Dort nechte alespoň hodinu v lednici, aby se chutě propojily. Poté ho nakrájejte na kousky a servírujte ho.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Торты и Кулинария Cakes & Cooking