Slaná cuketová roláda se smetanovým sýrem - postup přípravy
Hledáte-li inspiraci pro chutný předkrm nebo slaný dezert, zkuste slanou cuketovou roládu. Připravíte ji během chviličky a troufnout si na ni můžou i začátečníci.
Ingredience
Náplň
Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a mrkve oloupejte. Zeleninu následně nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte ji se zakysanou smetanou, rozšlehanými vejci, solí a pepřem.
Do směsi přidejte lžíci mouky a poté ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Základ na cuketovou roládu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut.
Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Základ na roládu by měl být upečený dozlatova.
Cuketové těsto nechte 2 minuty chladnout a poté ho zarolujte a zabalte do pečicího papíru. Zatímco roláda chladne, připravte náplň.
V míse smíchejte nasekaný kopr se smetanovým sýrem a nadrobno nasekaným česnekem. Směsí potřete cuketové těsto a znovu ho zarolujte. Slanou cuketovou roládu servírujte nakrájenou na kousky.
Tip: Místo kopru můžete použít petrželku.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Ольга Матвей