Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Slaná cuketová roláda se smetanovým sýrem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Slaná cuketová roláda se smetanovým sýrem - postup přípravy

Hledáte-li inspiraci pro chutný předkrm nebo slaný dezert, zkuste slanou cuketovou roládu. Připravíte ji během chviličky a troufnout si na ni můžou i začátečníci.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Ingredience

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z cuket odkrojte okraje, které nebudete potřebovat a mrkve oloupejte. Zeleninu následně nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte ji se zakysanou smetanou, rozšlehanými vejci, solí a pepřem. 

2. KROK

Do směsi přidejte lžíci mouky a poté ji rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Základ na cuketovou roládu pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. 

Poznámka: Doba pečení je závislá na výkonnosti vaší trouby. Základ na roládu by měl být upečený dozlatova.

3. KROK

Cuketové těsto nechte 2 minuty chladnout a poté ho zarolujte a zabalte do pečicího papíru. Zatímco roláda chladne, připravte náplň.   

4. KROK

V míse smíchejte nasekaný kopr se smetanovým sýrem a nadrobno nasekaným česnekem. Směsí potřete cuketové těsto a znovu ho zarolujte. Slanou cuketovou roládu servírujte nakrájenou na kousky. 

Tip: Místo kopru můžete použít petrželku.

5. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů