Rychlá domácí „gulášovka“

i Zdroj fotografie: Andy Březinová
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
10 minut
NÁROČNOST
Snadná

Rychlá domácí „gulášovka“ - postup přípravy

Připravit chutnou a rychlou polévku je to nejmenší s tím správným receptem. Vyzkoušejte třeba gulášovou polévku podle paní Andy Březinové, do které se hodí téměř vše, co dům a lednice dá.
1. KROK

Oloupejte cibuli, nasekejte ji najemno a na troše oleje či sádla ji osmahněte dorůžova. Přidejte nakrájenou nebo nastrouhanou mrkev a celer a na kostičky nakrájené brambory a vše společně chvilku restujte.

2. KROK

K zeleninovému základu přidejte na kolečka nakrájenou klobásu, nechte ji opéct a vše zasypejte kořením a nadrobno nakrájeným česnekem. Pokud chcete, můžete přisypat i pár lžic hladké mouky na zahuštění. Nechte koření a mouku zapražit, vše zalijte horkou vodou, rozdrobte do ní půlku hovězího bujónu a nechte vařit.

3. KROK

V misce smíchejte polohrubou mouku s vajíčkem a solí, vypracujte těsto. Jakmile zelenina v polévce změkne, přes cedník na halušky nastrouhejte těsto do polévky, čímž vytvoříte nočky. Ty polévku zahustí a díky nim bude také sytější.

4. KROK

Nočky v polévce nechte pár minut provařit, přidejte jemně nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a trochu majoránky a odstavte ze sporáku. Polévku nechte mírně vychladnout a podávejte samotnou nebo s čerstvým pečivem.

Co si myslíte o receptu?
5/5 (81%) 133 hlasů
Nahlásit chybu
58 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt