Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Plněná zelená rajčata s česnekem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut

Plněná zelená rajčata s česnekem - postup přípravy

Plněná zelená rajčata s česnekem poslouží jako zajímavý předkrm. Můžete je zakomponovat také do salátů nebo z nich udělat součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte a v jejich středu udělejte křížový řez tak, jak to můžete vidět níže ve videu. Rajčata následně vyplňte několika kousky nakrájeného česneku a do jejich středu vložte list petrželky. 

2. KROK

Zbylým česnekem pokryjte dno sklenice, kterou poté naplňte rajčaty, která zasypte dvěma lžícemi kamenné soli, dvěma lžičkami cukru a 4–5 zrnky citronové soli. Do sklenice můžete vložit také feferonku, pokud máte rádi pikantní pokrmy. 

3. KROK

Tip: V případě, že chcete, aby byl pokrm maximálně pikantní, feferonku rozkrojte na polovinu a až poté ji vložte k rajčatům do sklenice.

4. KROK

Do sklenice nalijte 100 ml octa a až po povrch rajčata zalijte čistou vodou. Sklenici uzavřete, ingredience uvnitř velmi opatrně protřepte a plněná zelená rajčata skladujte na chladném a temném místě.

5. KROK

Nechcete-li rajčata plnit, ale přesto je chcete uchovat na delší dobu, postupujte podle následujících kroků.

6. KROK

1. postup

Pro tento recept byly použity 4 malé sklenice. Rajčata omyjte a nakrájejte je na kolečka. Česnek oloupejte, nakrájejte ho nadrobno a rovnoměrně jím pokryjte dno každé sklenice.

7. KROK

Poté sklenice naplňte kolečky rajčat, která posypte kousky česneku. Na závěr do sklenice vsypte lžičku kamenné soli se lžičkou cukru a 4–5 zrníčky citronové soli.  

8. KROK

Do sklenic nalijte 40 ml octa a poté zbytek sklenice vyplňte čistou vodou. Poté sklenici uzavřete, protřepte a skladujte ji na chladném a temném místě.

9. KROK

2. postup

Pro tento recept byla použita jedna středně velká sklenice. Pokud máte k dispozici malá zelená rajčata, můžete je uchovat následujícím způsobem. Na dno sterilizované sklenice vsypte česnek a poté ji vyplňte až po víčko malými rajčaty. Do sklenice poté vsypte kousky česneku a 1,5 lžičky soli a 1 lžičku cukru. 

10. KROK

Do sklenice nalijte 50 ml octa a až po povrch nalijte čistou vodu. Sklenici uzavřete a skladujte na temném a chladném místě. 

11. KROK

Poznámka: S konzumací rajčat, připravených všemi uvedenými způsoby, můžete začít po 2–3 týdnech. Čím déle budou naložená, tím lepší chuť získají. 

12. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

13. KROK

Videopostup krok za krokem

14. KROK

Zdroj receptu: köyden lezzetler

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů