Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Džem z melounových slupek s hřebíčkem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 123 minut

Džem z melounových slupek s hřebíčkem - postup přípravy

Džem z melounových slupek je pochoutka, která zužitkuje i to, co by jinak skončilo v koši. Sladká chuť s jemným kořeněným nádechem vás příjemně překvapí.

Ingredience pro:
4 sklenice
+ -

Základ

Nálev

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z melounu oloupejte tmavě zelenou slupku a světle zelenou část, která zbyde, nakrájejte na menší kousky. Ty smíchejte s vodou, jedlou sodou a nechte je 1 hodinu odpočívat.

2. KROK

V hrnci smíchejte cukr s kyselinou citronovou, 1200 ml vody a vařte ho 3 minuty. Mezitím melounové slupky sceďte, důkladně opláchněte a vložte je do hrnce s vroucím nálevem. 

3. KROK

Do směsi přidejte hřebíček a směs vařte 2 hodiny, pod pokličkou. Vzniklý džem z melounových slupek vložte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout. 

4. KROK

Tip: Aby vám pochoutka co nejdéle vydržela, skladujte ji na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice džem skladujte v lednici. 

5. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů