Džem z melounových slupek s hřebíčkem - postup přípravy
Džem z melounových slupek je pochoutka, která zužitkuje i to, co by jinak skončilo v koši. Sladká chuť s jemným kořeněným nádechem vás příjemně překvapí.
Základ
Nálev
Ostatní ingredience
Z melounu oloupejte tmavě zelenou slupku a světle zelenou část, která zbyde, nakrájejte na menší kousky. Ty smíchejte s vodou, jedlou sodou a nechte je 1 hodinu odpočívat.
V hrnci smíchejte cukr s kyselinou citronovou, 1200 ml vody a vařte ho 3 minuty. Mezitím melounové slupky sceďte, důkladně opláchněte a vložte je do hrnce s vroucím nálevem.
Do směsi přidejte hřebíček a směs vařte 2 hodiny, pod pokličkou. Vzniklý džem z melounových slupek vložte do sterilizovaných sklenic, které uzavřete a nechte vychladnout.
Tip: Aby vám pochoutka co nejdéle vydržela, skladujte ji na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenice džem skladujte v lednici.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: PAZANDA ZAMIRA