Jablečná marmeláda jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Jablečná marmeláda je lahodná a osvěžující. Výhodou receptu je jeho snadná a rychlá příprava a také to, že k vytvoření pokrmu budete potřebovat pouze 4 ingredience.
Ingredience
Jablka omyjte, oloupejte, zbavte je jádřinců a vložte je do hrnce, kde je zalijte 250 ml vody.
Tip: Aby jablka během přípravy nezhnědla, vkládejte je do vody.
Jablka vařte 16 minut, do změknutí a poté je propasírujte. Následně je smíchejte s cukrem a citronovou šťávou a znovu je přiveďte k varu. Jablka vařte 20–30 minut a občas je promíchejte.
Jakmile se ovoce zcela rozpadne a marmeláda zhoustne, odstavte hrnec z tepla. Jablečnou marmeládou naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a víkem dolů je nechte volně vychladnout.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete marmeládou z jablek naplnit dvě sklenice o objemu 450 ml a dvě sklenice o objemu 250 ml.
Tip: Do marmelády můžete přidat také citronovou kůru nebo kůru z pomeranče, skořici či kořen zázvoru.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Milenia КулинарныеPецепты