Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Marinovaná cuketa s česnekem a koprem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 2 minuty

Marinovaná cuketa s česnekem a koprem - postup přípravy

Marinovanou cuketu můžete použít jako doplněk k masu, rybám, přidat ji do salátů, sendvičů nebo z ní udělat součást sýrových mís. Výhodou je snadná a rychlá příprava.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cukety omyjte, odkrojte z nich okraje a zbytek zeleniny nakrájejte na kolečka, která v míse smíchejte se solí. 

Poznámka: Díky soli zelenina pustí šťávu a zkřehne.

2. KROK

Cukety nechte v míse 30 minut a poté je přendejte do jiné nádoby, ve které je budete marinovat. Nyní nasekejte nadrobno kopr a vsypte ho do mísy s cuketami, do které nastrouhejte česnek na jemném struhadle a přidejte sušený koriandr. 

3. KROK

Do rendlíku vložte med, který 1–2 minuty rozpouštějte na mírném ohni. Poté ho sejměte z tepla a vmíchejte do něj oba druhy oleje a jablečný ocet. Marinádu poté vmíchejte do mísy s cuketou, kterou marinujte pod pokličkou 30 minut při pokojové teplotě. Poté ji vložte na 3–4 hodiny do lednice.

4. KROK

Tip: Marinovanou cuketu servírujte k masovým pokrmům a rybám. Můžete ji ale přidat také do salátů, sendvičů nebo z ní udělat součást sýrových mís. 

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů