Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

České buchty s jablky a skořicí

3,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 48 minut

České buchty s jablky a skořicí - postup přípravy

Připravte si tradiční české buchty s jablky podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou. Jsou nadýchané a vhodné ke snídani i jako dezert.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na potření

Na plech

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto. V míse smíchejte mouku s vaječnými žloutky, vanilkovým cukrem,  citronovou kůrou, rozpuštěným máslem, cukrem a solí. 

2. KROK

Poznámka: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu. Máslo rozpustíte během 3 minut v mikrovlnné troubě.

3. KROK

V mléce rozmíchejte droždí a směs vmíchejte do ingrediencí v míse. Uhněťte hladké těsto, které nechte 45–60 minut kynout pod utěrkou na teplém místě. 

4. KROK

Nyní připravte náplň. Jablka omyjte, zbavte je jádřinců a nastrouhejte je nahrubo. Ovoce smíchejte s vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem.

5. KROK

Vykynuté těsto vyválejte na plát o výšce 0,5 cm, který rádýlkem rozřízněte na stejně velké čtverečky. Do středu každého čtverečku vložte lžíci jablečné směsi, těsto uzavřete a vytvořte z něj malou buchtu.

6. KROK

Syrové buchty vyskládejte na, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech a jejich povrch potřete olejem. České buchty s jablky vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte je 30–45 minut. 

7. KROK

Poznámka: Buchty jsou hotové, jakmile začnou na povrchu růžovět. Po upečení je nechte vychladnout a servírujte je posypané moučkovým cukrem.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů