Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Drobenkový dort s vanilkovým krémem

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Drobenkový dort s vanilkovým krémem - postup přípravy

Neradi se zabýváte složitým pečením dezertů? Potom vyzkoušejte následující recept na drobenkový dort s vanilkovým krémem. Nejen že chutná dokonale, ale dokonce i skvěle vypadá. Pohostit jím tedy můžete i kdejakou návštěvu.

Ingredience pro:
10 porcí

Těsto

Krém

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

Do velké mísy si nejprve prosejte hladkou mouku a k ní přidejte i moučkový cukr. Následně k sypkým surovinám zakomponujte studené máslo, které jste nastrouhali nahrubo na struhadle. Vše promíchejte rukama, abyste získali konzistenci jakési drobenky.




Tu pražte na pánvi dozlatova anebo ji můžete upéct v troubě na pečícím papíru při teplotě 180 °C po dobu 20 minut.

Dále se pusťte do výroby vanilkového krému. Do středně velkého hrnce vložte vejce, vanilkový cukr, krupicový cukr, kukuřičný škrob a vše důkladně promíchejte.

Nakonec ještě přidejte zakysanou smetanu a propojte vařečkou anebo metličkou. Krém musí projít mírným varem po dobu asi jedné minuty, aby zhoustnul. Pak jej odstavte a ještě zjemněte přidáním másla. To se v horké smetaně rozpustí.

Nyní si k ruce vezměte kulatou formu na koláč, vystelte ji pečícím papírem a na dno nasypte část drobenkového korpusu.

Na něj naneste vanilkový krém a rovnoměrně rozetřete.

Takto opakujte postup, dokud nezpracujete všechno těsto i náplň.

Vše zakončete krémem a povrch posypte strouhanou bílou čokoládou. Hotový dort dejte do lednice tuhnout (ideálně přes noc).

Řádně zatuhlý dort vyjměte z lednice, pokrájejte na menší porce a podávejte s oblíbeným nápojem.

Přejeme vám dobrou chuť.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů