Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Švestky plněné zelím a bylinkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut

Švestky plněné zelím a bylinkami - postup přípravy

Švestky plněné zelím můžete servírovat jako netradiční předkrm i jako originální přílohu k masu. Skvěle se hodí také jako součást studeného bufetu na slavnostech.

Ingredience pro:
2 sklenice
+ -

Základ

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte náplň do švestek. Zelí očistěte a nakrouhejte ho na tenké proužky. Pálivou papriku nakrájejte i se semeníkem nadrobno a smíchejte ji se zelím stejně, jako nasekanou petrželku, mátu, prolisovaný česnek a sůl. 

Poznámka: Směs se zeleninou a bylinkami nechte 30 minut odpočívat.

2. KROK

Švestky důkladně omyjte, vypeckujte je a naplňte připravenou zelnou směsí.

Poznámka: Dejte pozor, abyste švestky nerozkrojili skrz. Chcete z nich vytvořit kapsy, které lze naplnit.

3. KROK

Švestky plněné zelím vložte do sterilizovaných sklenic, na jejichž dno jste předem položili bobkový list. Do každé sklenice poté vsypte 1,5 lžičky soli, vlijte 150 ml octa a zbytek sklenice dolijte studenou vodou.

4. KROK

Poznámka: Díky tomuto receptu můžete švestkami naplnit dvě sklenice o objemu 1,5 litru.

5. KROK

Sklenice se švestkami uzavřete víčky a skladujte je na chladném a temném místě. 

Poznámka: Při správném skladování vydrží švestky až 1 rok. 

6. KROK

Tip: Pokrm můžete servírovat jako netradiční předkrm nebo originální přílohu k masovým pokrmům. Skvěle se hodí také jako součást studených mís na slavnostech.

7. KROK

Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Melissa Mir

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů