Švestky plněné zelím a bylinkami - postup přípravy
Švestky plněné zelím můžete servírovat jako netradiční předkrm i jako originální přílohu k masu. Skvěle se hodí také jako součást studeného bufetu na slavnostech.
Základ
Náplň
Nejprve připravte náplň do švestek. Zelí očistěte a nakrouhejte ho na tenké proužky. Pálivou papriku nakrájejte i se semeníkem nadrobno a smíchejte ji se zelím stejně, jako nasekanou petrželku, mátu, prolisovaný česnek a sůl.
Poznámka: Směs se zeleninou a bylinkami nechte 30 minut odpočívat.
Švestky důkladně omyjte, vypeckujte je a naplňte připravenou zelnou směsí.
Poznámka: Dejte pozor, abyste švestky nerozkrojili skrz. Chcete z nich vytvořit kapsy, které lze naplnit.
Švestky plněné zelím vložte do sterilizovaných sklenic, na jejichž dno jste předem položili bobkový list. Do každé sklenice poté vsypte 1,5 lžičky soli, vlijte 150 ml octa a zbytek sklenice dolijte studenou vodou.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete švestkami naplnit dvě sklenice o objemu 1,5 litru.
Sklenice se švestkami uzavřete víčky a skladujte je na chladném a temném místě.
Poznámka: Při správném skladování vydrží švestky až 1 rok.
Tip: Pokrm můžete servírovat jako netradiční předkrm nebo originální přílohu k masovým pokrmům. Skvěle se hodí také jako součást studených mís na slavnostech.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Melissa Mir