Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelňačka s uzeným masem a brambory

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Zelňačka s uzeným masem a brambory - postup přípravy

Zelňačka s uzeným masem je výživná, zahřeje a dokonale zasytí. Pochutnejte si na tradiční polévce podle jednoduchého receptu z Youtube kanálu, Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Jíška

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostky stejně, jako uzené maso. K bramborám přidejte bobkový list, nové koření, pepř, kmín, mletou sladkou papriku. Směs vložte do vroucího vývaru společně se zelím a vše vařte 30 minut. 

2. KROK

Mezitím v rendlíku rozpalte olej s máslem a moukou a jíšku vařte 15 minut. Jakmile začne hnědnout, vmíchejte do ní nadrobno nakrájenou cibuli a pokračujte ve smažení 2–3 minuty. 

3. KROK

Po půl hodině vmíchejte do polévky uzené maso, kostky bujónu a připravenou jíšku. Zelňačku s uzeným masem vařte ještě minimálně 10 minut a poté ji servírujte posypanou petrželkou. Ke každé porci můžete přidat oblíbené pečivo. 

4. KROK

Poznámka: Po přidání jíšky je nutné pokrm důkladně provařit, aby byl lépe stravitelný.

5. KROK

Pokud se vám recept líbil, více podobných najdete v naší FB skupině Nejlepší recepty na polévky.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů