Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Chléb ze sušeného droždí bez hnětení

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 40 minut

Chléb ze sušeného droždí bez hnětení - postup přípravy

Díky receptu na chléb ze sušeného droždí můžete mít čerstvé pečivo stále po ruce. Výhodou je, že ho připravíte bez hnětení, s minimálním úsilím a z minima ingrediencí.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Těsto

Na vymazání

Na pomazání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Teplou vodu smíchejte se sušeným droždím a cukrem. Jakmile se ingredience propojí, přikryjte misku čistou utěrku a nechte směs 5 minut bobtnat.

2. KROK

Do misky přidejte mouku se solí a mákem a vytvořte těsto, které přikryjte potravinovou fólií, přikryjte utěrkou a nechte ho 40 minut kynout na teplém místě.

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte.

3. KROK

Vykynuté těsto promíchejte a vložte ho do formy na pečení, kde jeho povrch pomažte olejem. Formu přikryjte potravinovou fólií a utěrkou a nechte ho kynout dalších 20 minut.

4. KROK

Poté chléb ze sušeného droždí pečte v předehřáté troubě na 230 °C po dobu 15 minut.

Poznámka: Formu před použitím vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

5. KROK

Po této době chléb postříkejte trochou vody, teplotu v troubě snižte na 190 °C a pokračujte v pečení dalších 20–25 minut.

6. KROK

Poznámka: Po upečení nechte chléb vychladnout a poté ho servírujte nakrájený na kousky s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.

7. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK

Zdroj receptu: Bäckerschwestern

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů