Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řezy s marmeládou a čokoládovou polevou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 47 minut

Řezy s marmeládou a čokoládovou polevou - postup přípravy

Řezy s marmeládou vypadají luxusně a zdobí je nádherně lesklá čokoládová poleva. Uvnitř vás čeká osvěžující meruňková náplň, která dodává pochoutce šmrnc.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Korpus

Náplň

Poleva

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce vyšlehejte s cukrem a solí do světlé pěny. V samostatné míse smíchejte olej, zahřátý na 80–90 °C, který smíchejte s kakaem. 

2. KROK

Do kakaové tekutiny vlijte mléko a směs odložte bokem. V další míse smíchejte mouku s kukuřičným škrobem, kypřicím práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. 

Tip: Vzniku hrudek v těstu předejdete prosetím suchých ingrediencí. 

3. KROK

Do kakaové hmoty vmíchejte polovinu vaječné pěny, poté moučnou směs a nakonec zbytek pěny. Těsto vlijte do formy na pečení, vyložené pečicím papírem a pečte ho v předehřáté troubě na 160 °C po dobu 45 minut. 

4. KROK

Mezitím připravte náplň. Meruňkové pyré smíchejte s želatinou v prášku a směs nechte reagovat 15 minut. Poté ji 1 minutu zahřívejte v mikrovlnné troubě. 

5. KROK

Nakonec připravte polevu. Želatinu smíchejte s vodou, ve které ji nechte rozpustit. V rendlíku smíchejte cukr s kakaem, mlékem a směs zahřívejte 2 minuty. Poté přidejte rozpuštěnou želatinu a po minutě rendlík odstavte z tepla. 

6. KROK

Polevu sceďte, aby byla dokonale hladká, zakryjte ji potravinovou fólií a nechte vychladnout. 

Tip: Aby na polevě nevznikl škraloup, fólie by se jí měla přímo dotýkat.

7. KROK

Upečený korpus horizontálně rozřízněte na 3 části, z nichž první potřete meruňkovou náplní, kterou zakryjte druhým korpusem. Vrstvení zakončete náplní a dezert vložte na 2 hodiny do lednice.

8. KROK

Okraje vychlazeného dezertu zarovnejte nožem a celý ho pokryjte čokoládovou polevou. Řezy s marmeládou vložte na 30–60 minut do lednice a poté je servírujte nakrájené na kousky. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Kateryna Tarasenko

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů