Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Vepřové závitky se smaženými brambory

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 119 minut

Vepřové závitky se smaženými brambory - postup přípravy

Vepřové závitky, podle Youtube kanálu Recepty bez brepty, kombinují šťavnaté maso s rozmanitou náplní. Součástí receptu jsou i zlatavé brambory, rozpadající se v ústech.

Ingredience pro:
5 porcí
+ -

Maso

Omáčka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Z čalamády vymačkejte maximum šťávy a odložte ji bokem. 

Poznámka: Nálev z čalamády nevylévejte, budete ho potřebovat k dochucení pokrmu.

2. KROK

Vepřové maso nakrájejte na tenké plátky, které jemně naklepejte. 

Tip: Maso naklepávejte přes sáček, který zmírní riziko poškození struktury masa a zabrání odstřikování šťávy do okolí. 

3. KROK

Každý plátek masa ochuťte solí a pepřem a potřete hořčicí pouze z jedné strany. Třetinu plátku pokryjte zelím, maso zarolujte a zafixujte párátkem, aby náplň při pečení nevypadla. Povrch závitku ochuťte solí a pepřem.

Poznámka: Tento postup opakujte u všech kousků masa.

4. KROK

Na pánvi rozpusťte sádlo a vložte do ní vepřové závitky, které smažte, z každé strany, přibližně 6 minut. Poté maso z pánve vyjměte a na výpeku smažte nahrubo nakrájenou cibuli po dobu 3–4 minut, dozlatova. 

5. KROK

Maso do pánve s cibulí znovu vraťte a podlijte ho vodou tak, aby bylo do poloviny ponořené. Přidejte také nálev z čalamády a pokrm duste na mírném ohni, pod pokličkou, 1 hodinu.

6. KROK

Po hodině maso z pánve vyjměte a cibulovou směs vařte 10–15 minut, aby se vyvařil přebytek tekutiny. Na závěr omáčku zahustěte moukou, zalijte trochou vývaru, ochuťte drceným kmínem a vařte 15 minut.

7. KROK

Z masa odstraňte párátka a ponořte ho do omáčky. Pokrm už nevařte. Nyní připravte přílohu. Brambory ve slupce důkladně umyjte, nakrájejte je na čtvrtky a vařte je v osolené vodě 10 minut. 

8. KROK

Uvařené brambory slijte a smažte je na pánvi s rozpuštěným sádlem, společně s nahrubo nakrájenou cibulí, 2–3 minuty, dozlatova. 

Tip: Vepřové závitky servírujte  s brambory a omáčkou. Brambory ozdobte nasekanou petrželkou.

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Recepty bez brepty

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů