Domácí nakládané zelí s mrkví - postup přípravy
Domácí nakládané zelí můžete použít k přípravě salátů nebo jako přílohu k masu a rybám. Připravte si snadný a rychlý recept podle Youtube kanálu Vaření s Jančou.
Ingredience
Zelí omyjte, nakrájejte ho na tenké proužky a v míse ho smíchejte se solí a kmínem. Ingredience zamíchejte a přidejte k nim oloupanou a nahrubo nastrouhanou mrkev.
Směsí naplňte sterilizované sklenice, uzavřete je víčky a nechte je stát v pokojové teplotě do druhého dne. Poté je na 1 týden vložte do lednice a následně domácí nakládané zelí konzumujte.
Tip: Zelí s mrkví můžete použít jako přílohu k masu nebo ho použít k přípravě salátů a dalších pokrmů.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Vaření s Jančou