Jednoduché slané koblížky

Další 0 fotografie
ČAS PŘÍPRAVY
10 minut
ČAS VAŘENÍ
20 minut
NÁROČNOST
Snadná

Jednoduché slané koblížky - postup přípravy

Slané koblížky jsou chuťovka, která se dokonale hodí na oslavy či party jako chutné a nenáročné občerstvení. Původně jsou připravovány z čajotu, ale hravě jej můžete nahradit i obyčejnou cuketou, jež je lépe dostupná v obchodech.
1. KROK

Čajoty oloupejte a nakrájejte na menší kusy. Uvařte je v páře doměkka. Pokud jste si zvolili místo čajotu cuketu, tak ji vařit nemusíte, stačí ji jen nastrouhat. Čajot po uvaření rozmělněte vidličkou a dochuťte solí. Přidejte rozklepnuté vejce a důkladně směs promíchejte.

2. KROK

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, poté ji do směsi také přidejte spolu s nadrobno nasekanou petrželkou. Dochuťte mletým pepřem a opět směs promíchejte. Nakonec do ní postupně přimíchejte mouku (objem šálku je 240 ml), kukuřičný škrob a prášek do pečiva.

3. KROK

Pokud jste použili cuketu, přidejte jen tolik mouky, abyste získali požadovanou konzistenci těsta. Výsledné těsto by nemělo být ani příliš řídké a ani příliš hutné. V hrnci rozehřejte dostatečné množství rostlinného oleje a dávkujte těsto po lžicích. Koblížky smažte dozlatova, poté můžete podávat. Dobrou chuť!

4. KROK

Videopostup krok za krokem

Galerie

Další 0 fotografie
Co si myslíte o receptu?
4/5 (80%) 830 hlasů
Nahlásit chybu
100 lidí právě čte
Zobrazit další recepty
Chci dostávat tajné recepty na e-mail zdarma

Cukroví

Polévky

Pomazánky

Předkrmy

Přílohy

Saláty

- iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt - iBILLBOARD_asyn_code_site_27073_section_1.txt