Jablečný džem jen ze 4 ingrediencí - postup přípravy
Jablečný džem je skvělým způsobem, jak uchovat sladkost a svěžest sezónního ovoce po delší dobu. Můžete ho servírovat s pečivem nebo ho použít do palačinek a dezertů.
Ingredience
Jablka oloupejte, zbavte je jádřinců a nakrájejte je na čtvrtky.
Poznámka: Ovoce namočte do studené vody, aby nehnědla, než s nimi budete dále pracovat.
Jablka vložte do většího hrnce, zalijte je vodou a, pod pokličkou, je vařte 20 minut. Rozvařená jablka přelijte do mísy, kde je rozmixujte do hladka.
Poznámka: Během vaření jablka občas promíchejte.
Vzniklé pyré přelijte zpět do hrnce a vmíchejte do něj cukr.
Poznámka: Množství cukru stanovte na základě sladkosti jablek. V tomto receptu bylo použito přibližně 800 g cukru.
Směs přiveďte znovu k varu a, za stálého míchání, džem vařte 15 minut. Po této době do džemu vmíchejte vanilkový cukr a pokračujte ve vaření dalších 5 minut.
Poznámka: Díky tomuto receptu můžete získat až 3000 ml jablečného džemu.
Jablečným džemem naplňte sterilizované sklenice, které pevně uzavřete víčky a nechte ho volně vychladnout. Poté ho skladujte na chladném a temném místě.
Pokud hledáte inspiraci na zavařování, přidejte se do naší FB skupiny Sezónní recepty, zavařování.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Татьяна огородница.