Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Velikonoční linecké cukroví

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 120 minut
čas vaření Vaření: 7 minut

Velikonoční linecké cukroví - postup přípravy

Linecké cukroví je jako stvořené pro různorodé zpracování podle toho, který svátek s ním právě hodláme slavit. Vyzkoušejte ho třeba ve tvaru krásných jarních motivů podle receptu od paní Terezy Koubkové.

Ingredience pro:
1 porce

Ingredience na těsto

Na ozdobení

Kuchařka
Kuchařka: Jitka Hemelíková
1. KROK

Než začnete připravovat těsto, vytáhněte máslo a vajíčka z lednice a nechte je zteplat na pokojovou teplotu. Poté je smíchejte s citrónovou kůrou, moučkovým cukrem a prosátou hladkou moukou a vypracujte hladké těsto, které zabalte do fólie a nechte v lednici alespoň 30 minut odležet.

2. KROK

Z odpočatého těsta vyválejte plát o síle asi 3 mm a vykrájejte z něho tvary vajíček, koleček nebo třeba zajíčků či kuřátek. Do části kroužků a vajíček můžete ještě uprostřed vykrájet jarní motivy. Vyskládejte cukroví na plech pokrytý pečicím papírem a vložte ho do trouby rozehřáté na teplotu 175 °C péct asi 5 až 7 minut, v závislosti na vlastnostech vaší trouby.

3. KROK

Dopečené cukroví nechte vychladnout, slepujte ho po dvojicích ovocným džemem a ozdobte ho obarvenou bílkovou polevou, rozpuštěnou čokoládou a cukrářským zdobením. Pokud chcete, můžete přidat barviva i přímo do těsta a vyrobit tak barevné cukroví.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů