Zelené fazolky s plátky česneku - postup přípravy
Zelené fazolky jsou lehké, zdravé a skvěle se hodí jako příloha k hlavnímu jídlu i jako předkrm s oblíbeným pečivem. Vyzkoušejte recept, který je hotový za pár minut.
Ingredience
Fazolky omyjte, zbavte je okrajů a zbytek nakrájejte na kousky o délce přibližně 5 cm. Česnek oloupejte a nakrájejte na plátky.
Do rozpálené pánve fazolky vsypte, zalijte je sklenicí vody, ochuťte je solí a smažte je, na prudko, 8–10 minut, pod pokličkou.
Po této době vodu slijte, fazolky zalijte olejem a přidejte k nim česnek. Ingredience zamíchejte a smažte 1 minutu. Do směsi přidejte lžíci vody z fazolí a ochuťte je pepřem a mletou sladkou paprikou.
Poznámka: Slitou vodu nevylévejte. Budete ji později potřebovat.
Vše zamíchejte a do směsi přidejte další lžíci vody a pokrm smažte dalších 10 minut, pod pokličkou.
Tip: Hotové zelené fazolky servírujte jako předkrm s pečivem nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Klub Sardinek