Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bramborové medailonky se zázvorovou omáčkou

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Bramborové medailonky se zázvorovou omáčkou - postup přípravy

Pokud hledáte alternativu k hranolkům jako přílohu k jídlu nebo i samotné, jsou bramborové medailonky vhodnou volbou. Udělat si k nim můžete i zázvorovou omáčku místo tatarské.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Na medailonky

Na omáčku

Kuchařka
Kuchařka: Vít Lukáš
1. KROK

Vyberte velké brambory (pokud máte menší, použijte jich více) a ve slupce je uvařte do měkka. Až vychladnou, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. KROK

Dejte je do mísy, osolte je a přidejte mouku. V receptu je orientační množství, musí jí být tolik, aby těsto, které získáte smícháním brambor a mouky, bylo hutné tak akorát.

3. KROK

Těsto dejte na pomoučněný vál a ještě ho obalte v troše mouky. Rozdělte ho na 8 dílů a každý pak na dalších 8 dílů. Z každého dílku udělejte kuličku a pak ji přitiskněte na vršek odšťavňovače citronů. Získáte díky tomu pomyslný medailonek s ornamentem.

4. KROK

Nalijte na pánev dostatečné množství oleje, rozpalte ho a medailonky usmažte z obou stran do zlatova. Mezitím dejte do misky zakysanou smetanu a přistrouhejte zázvor a česnek podle chuti. Přidejte cukr, citronovou šťávu a vše osolte a opepřete. Směs promíchejte, nalijte ji do mističky a podávejte jako dip k medailonkům.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Hausgemachte Rezepte

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů