Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nekynuté koláčky se 2 druhy náplně

4,1
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 70 minut

Nekynuté koláčky se 2 druhy náplně - postup přípravy

Nekynuté koláčky jsou snadné na přípravu a nabízí rozmanité chutě díky 2 druhům náplně. Připravte si je podle snadného receptu z Youtube kanálu Vaření s Jančou.

Ingredience pro:
40 kusů
+ -

Těsto

Maková náplň

Tvarohová náplň

Drobenka

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Mouku smíchejte se solí, vanilkovým cukrem, moučkovým cukrem, Herou, čerstvým droždím, vaječnými žloutky a mlékem.

Poznámka: Místo moučkového cukru můžete použít cukr krystal.

2. KROK

K ingrediencím přidejte citronovou kůru a uhněťte těsto, které vložte na 2 hodiny, nejlépe přes noc, do lednice. 

Tip: Citronovou kůru nastrouhejte z dobře omytého a chemicky neošetřeného citronu.

3. KROK

Nyní připravte makovou náplň. Mletý mák smíchejte s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a mlékem. Směs vařte na mírném ohni 25 minut. Poté do ní vmíchejte máslo, skořici s citronovou kůrou a nechte ji, v uzavřené nádobě, vychladnout. 

4. KROK

Poté připravte tvarohovou náplň. Moučkový cukr s vanilkovým cukrem a máslem vyšlehejte do hladka. Poté do směsi přidejte tvaroh s vaječným žloutkem a citronovou kůrou. Nakonec do tvarohové směsi vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. 

5. KROK

Vychlazené těsto rozdělte na dvě stejné části. Z jedné z nich vyválejte plát o výšce 1 cm a vykrojte z něj kolečka. 

Tip: K vykrajování koláčů můžete použít vykrajovátko nebo hrníček či sklenici.

6. KROK

Na každé kolečko položte stejný díl tvarohové i makové náplně a odkládejte je na, máslem vymazaný a moukou vysypaný, plech. 

Tip: Místo másla a mouky můžete plech jednoduše vyložit pečicím papírem. 

7. KROK

Na posypání si připravte drobenku smícháním změklého másla, cukru a mouky. 

Tip: U přípravy drobenky platí jednoduché pravidlo 1 díl másla, stejný díl cukru a 2 díly mouky.

8. KROK

Drobenkou posypte všechny koláče, které pečte v předehřáté troubě na 180–200 °C po dobu 30–45 minut. 

Poznámka: Doba a stupeň pečení je závislý na výkonnosti vaší trouby. Měly by být upečené dozlatova. 

9. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

10. KROK

Videopostup krok za krokem

11. KROK

Zdroj receptu: Vaření s Jančou

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů