Koláč z ovesných vloček s čokoládou - postup přípravy
Koláč z ovesných vloček je skvělou volbou, pokud chcete připravit zdravější dezert, který neobsahuje přidaný cukr. Skvěle se hodí k odpolední kávě i ke snídani.
Těsto
Poleva
Ovesné vločky smíchejte s horkým mlékem a nechte je 10 minut namočené. Zatím rozmačkejte banány pomocí vidličky a do vloček je vmíchejte.
Do směsi přidejte kakao, kypřicí prášek do pečiva a rozšlehaná vejce. Těsto vlijte do zapékací mísy a posypte ho nasekanými vlašskými ořechy, které do těsta mírně zatlačte.
Koláč z ovesných vloček pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 40 minut. Poté rozpusťte hořkou čokoládu a upečený dezert polevou ozdobte.
Poznámka: Čokoládu rozpustíte v mikrovlnné troubě nebo ve vodní lázni během 3 minut. Ke zdobení použijte cukrářský sáček.
Polevu nechte ztuhnout a poté dezert podávejte nakrájený na kousky.
Tip: Aby koláč vypadal slavnostněji, můžete každou porci servírovat s trochou šlehačky.
Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Przepisy Mimi