Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Řepová pomazánka s cibulí a česnekem

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 9 minut

Řepová pomazánka s cibulí a česnekem - postup přípravy

Řepová pomazánka je zdravá a chutná volba, plná vitamínů a intenzivní zemité chuti řepy. Můžete ji servírovat jako lehký předkrm s pečivem nebo jako originální dip.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Pomazánka

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Předvařenou řepu oloupejte a nastrouhejte ji na jemném struhadlo. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte, 2–3 minuty, nadrobno nakrájenou cibuli, ke které přidejte rajčatovou pastu a prolisovaný česnek. 

2. KROK

Pokračujte ve smažení další 1–2 minuty, směs odstavte z tepla a nechte ji volně chladnout. Mezitím, na jiné pánvi, osmažte krajíce chleba, nasucho. 

Poznámka: Chléb smažte z každé strany 1–2 minuty, dozlatova.

3. KROK

Cibulovou směs vmíchejte k řepě, směs ochuťte solí a pepřem a řepovou pomazánku servírujte společně s osmaženým pečivem. 

Tip: Každý krajíc můžete ozdobit lístkem oblíbeného salátu.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

5. KROK

Videopostup krok za krokem

6. KROK

Zdroj receptu: Panna Lesia

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů