Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Salát s hovězím masem a česnekem

3,7
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 13 minut

Salát s hovězím masem a česnekem - postup přípravy

Tento lehký pokrm je výživný, má bohatou chuť, je snadný na přípravu a dokonale zasytí. Salát s hovězím masem se skvěle hodí k obědu a poslouží i jako rychlá večeře.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Salátové okurky nakrájejte na tenké proužky, které zasypte polovinou lžičky soli a odložte bokem. 

Poznámka: Díky soli okurka zkřehne a pustí přebytečnou šťávu.

2. KROK

Na tenké proužky nastrouhejte oloupanou mrkev a maso nakrájejte na nudličky. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte maso 4–6 minut, do zhnědnutí.

3. KROK

Maso následně osolte, podlijte vodou a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty. Poté přidejte mrkev, sójovou omáčku, a směs smažte 5 minut, do změknutí zeleniny. 

4. KROK

Okurky smíchejte s paprikami, prolisovaným česnekem, masovou směsí, solí, pepřem, chilli kousky, konzervovanou kukuřicí a octem.

5. KROK

Přidejte petrželku se dvěma lžícemi sójové omáčky a ingredience zamíchejte. 

Tip: Salát s hovězím masem podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. Skvěle se k němu hodí opečená bageta.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů