Salát s hovězím masem a česnekem - postup přípravy
Tento lehký pokrm je výživný, má bohatou chuť, je snadný na přípravu a dokonale zasytí. Salát s hovězím masem se skvěle hodí k obědu a poslouží i jako rychlá večeře.
Ingredience
Salátové okurky nakrájejte na tenké proužky, které zasypte polovinou lžičky soli a odložte bokem.
Poznámka: Díky soli okurka zkřehne a pustí přebytečnou šťávu.
Na tenké proužky nastrouhejte oloupanou mrkev a maso nakrájejte na nudličky. Na pánvi s rozpáleným olejem smažte maso 4–6 minut, do zhnědnutí.
Maso následně osolte, podlijte vodou a pokračujte ve vaření další 1–2 minuty. Poté přidejte mrkev, sójovou omáčku, a směs smažte 5 minut, do změknutí zeleniny.
Okurky smíchejte s paprikami, prolisovaným česnekem, masovou směsí, solí, pepřem, chilli kousky, konzervovanou kukuřicí a octem.
Přidejte petrželku se dvěma lžícemi sójové omáčky a ingredience zamíchejte.
Tip: Salát s hovězím masem podávejte samostatně nebo s oblíbeným pečivem. Skvěle se k němu hodí opečená bageta.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: О еде со вкусом.