Rýžový chléb z kynutého těsta - postup přípravy
Rýžový chléb je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu klasického chleba. Můžete ho servírovat s pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Ingredience
Rýži důkladně properte a vsypte ji do rendlíku, kde ji zalijte 750 ml vody a vařte ji 15 minut.
Tip: Při vaření rýže se řiďte pokyny na obalu konkrétního produktu.
Uvařenou rýži nechte 15 minut odstát a poté ji smíchejte s mlékem, cukrem a sušeným droždím. Do směsi vmíchejte mouku se solí, a jakmile se ingredience propojí, zapracujte do těsta olej.
Poznámka: Pro nejlepší výsledky mouku před použitím prosejte a do směsi ji přidejte nadvakrát.
Těsto přikryjte potravinovou fólií a nechte ho 1 hodinu kynout. Pečicí papír namočte do vody, vymačkejte ho a vyložte jím formu na pečení. Vykynuté těsto znovu prohněťte a rozprostřete ho do formy na pečení, kterou přikryjte potravinovou fólií.
Těsto nechte dalších 15 minut kynout a poté ho pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 50–60 minut. Upečený rýžový chléb nechte volně vychladnout na chladící mřížce a poté ho podávejte s oblíbenou pomazánkou nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: einfach lecker