Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Turecké chlebové placky

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 60 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Turecké chlebové placky - postup přípravy

Tortilly zaručeně znáte a dost možná už jste je někdy jedli. Používají se totiž snad v každé světové kuchyni. Vytvořit si doma můžete tureckou verzi s náplní, kterou si užije každý milovník této jedinečné kuchyně. Pokud jste z turecké kuchyně ještě nic nejedli, tohle je skvělá příležitost, jak ji vyzkoušet.

Ingredience pro:
8 porcí

Placky

Náplň

Kuchařka
Kuchařka: Vlastimila Kovaříková

V hluboké míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přidejte olivový olej a vodu. Přeneste na stůl. Začněte s hnětením těsta.




Ve finále by mělo být pružné a jemné. Dejte ho do misky, přikryjte ručníkem a nechte na teplém místě po dobu půl hodiny.

Zatímco bude těsto kynout, připravte si náplň. V mixéru nejdřív zkombinujte rajčata, cibuli a tři druhy papriky.

Přidejte směs mletého masa spolu s rajčatovým protlakem, česnekem, solí, pepřem, paprikou a bylinkami. Důkladně promíchejte.

Stůl posypte moukou a dejte těsto na pracovní plochu. Nakrájejte ho na malé kousky a ty rozválejte na placky.

Na každou z placek dejte tenkou vrstvu náplně. Dejte tortilly na plech vyložený pečicím papírem. Nezapomeňte, že náplň musí být v tenké vrstvě.

Upečte je při 230 stupních po dobu 8 až 12 minut. Nechte je mírně zchladnout a můžete podávat. Uvidíte, že si skutečně pochutnáte.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů