Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Jednoduché domácí rohlíky jako z pekárny

4,3
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 15 minut

Jednoduché domácí rohlíky jako z pekárny - postup přípravy

Upečte si domácí rohlíky jako z pekárny vždy, když na ně dostanete chuť. Podle velmi snadného postupu to zvládnou i ti, kteří s pečením zatím nemají příliš velké zkušenosti.

Ingredience pro:
5 kusů
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Ve vodě rozmíchejte droždí s cukrem a směs nechte 15 minut kvasit. Do mísy od robota vsypte mouku, vlijte olej, přisypte sůl a přilijte kvásek. 

2. KROK

Mísu vložte do robota a uhněťte těsto, které poté vložte do jiné mísy, přikryjte jej čistou utěrkou a nechte ho kynout 60 minut na teplém místě.

3. KROK

Vykynuté těsto znovu prohněťte a položte ho na vál, kde jej rozdělte na dvě stejné části.

Poznámka: Vál můžete pomazat trochou oleje, který zabrání přilepování těsta k pracovní ploše.

4. KROK

Z každé části odkrajujte postupně kousky o váze 90 g, z kterých následně vytvořte bochníky. 

Poznámka: Kousky těsta nechte kynout dalších 10 minut. 

5. KROK

Z každého bochníku vyválejte plát ve tvaru trojúhelníku se základnou o délce cca 15 cm a z nejširší strany těsto zarolujte.

6. KROK

Poznámka: Rohlíky odkládejte na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte je čistou utěrkou a nechte je kynout dalších 60–120 minut.

7. KROK

Vykynuté rohlíky potřete trochou vody a pečte je v předehřáté troubě na 230–250 °C po dobu 15 minut, dozlatova. 

Poznámka: Po upečení je znovu potřete trochou vody a nechte je vychladnout na chladící mřížce.

8. KROK

Pokud rádi pečete, přidejte se do naší FB skupiny Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů