Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Strouhané řezy s ořechy a kokosem

5,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 25 minut
čas vaření Vaření: 45 minut

Strouhané řezy s ořechy a kokosem - postup přípravy

Strouhané řezy s ořechy jsou dezertem, kterému dodává exotickou chuť kokos. Touto sladkou pochoutkou potěšíte všechny mlsné jazýčky, které si potrpí na kvalitu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Těsto

Náplň

Na posypání

Poleva

Zdobení

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Nejprve připravte těsto smícháním mouky a změklého másla, nakrájeného na kousky. Ve středu směsi vytvořte rukou důlek, do kterého vložte zakysanou smetanu, vaječné žloutky, sůl a kypřicí prášek do pečiva. 

2. KROK

Tip: Aby vzniklo hladké těsto bez hrudek, mouku před použitím prosejte. Místo zakysané smetany můžete použít bílý jogurt.

3. KROK

Z ingrediencí uhněťte těsto, které rozdělte na 3 stejně velké části, které vložte, zvlášť, do sáčků a následně do mrazáku na 30 minut. Zatím připravte náplň. 

4. KROK

Vaječné bílky vyšlehejte se špetkou soli do pěny, do které přidejte, za stálého šlehání, cukr a vytvořte tuhý sníh.  

Poznámka: Aby se ingredience lépe propojily, cukr přidávejte po částech.

5. KROK

Plech, vyložený pečicím papírem, pokryjte, nahrubo nastrouhanou, první částí těsta, kterou pokryjte třetinou náplně. Tu následně posypte třetinou nasekaných ořechů. Dezert pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 15 minut. 

Poznámka: Stejný postup opakujte také u zbytku ingrediencí.

6. KROK

Nakonec připravte polevu. Změklé máslo vyšlehejte do hladka a smíchejte ho s kondenzovaným mlékem. Polevou naplňte cukrářský sáček a ozdobte jí první upečený plát těsta, který přikryjte druhým plátem. Postup opakujte. 

Poznámka: Vrstvení zakončete připravenou polevou.

7. KROK

Strouhané řezy s ořechy posypte strouhaným kokosem a vložte je na 5–6 hodin do lednice. 

Tip: Dezert servírujte nakrájený na kousky. Každou porci můžete ozdobit trochou šlehačky, která jí dodá slavnostnější vzhled.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: SABINA foodee

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů