Zelný koláč s cherry rajčaty a mozzarellou - postup přípravy
Zelný koláč s cherry rajčaty je svěží a lehký pokrm, na kterém si mohou pochutnat i dietáři. Skvěle se hodí jako lehký oběd, večeře nebo originální příloha k masu.
Základ
Zálivka
Dip
Na posypání
Zelí nakrájejte na tenké proužky a smíchejte ho s, nahrubo nastrouhanou, mrkví a cibulí. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložte růžičky brokolice, kterou vařte 2 minuty.
Mezitím nakrájejte jarní cibulku nadrobno a přidejte ji do zeleninové směsi. Uvařenou brokolici sceďte a odložte ji bokem. Petrželku nasekejte a přidejte ji do mísy se zeleninou. Směs důkladně zamíchejte a rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem.
Vrstvu zeleniny pokryjte rovnoměrně uvařenou brokolicí a, na poloviny, nakrájenými cherry rajčaty. Nyní připravte směs na zalití. Vejce smíchejte s mlékem, solí, černým pepřem a oreganem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim mouku a olej.
Připravenou hmotou zalijte zeleninu na plechu a zelný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Během pečení si připravte dip.
Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem nakrájenými cherry rajčaty, solí a oreganem. Po upečení zelný koláč posypte nastrouhanou mozzarellou a servírujte ho, nakrájený na kousky, společně s připraveným dipem.
Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Zdrowe Przepisy