Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Zelný koláč s cherry rajčaty a mozzarellou

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 22 minut

Zelný koláč s cherry rajčaty a mozzarellou - postup přípravy

Zelný koláč s cherry rajčaty je svěží a lehký pokrm, na kterém si mohou pochutnat i dietáři. Skvěle se hodí jako lehký oběd, večeře nebo originální příloha k masu.

Ingredience pro:
1 plech
+ -

Základ

Zálivka

Dip

Na posypání

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Zelí nakrájejte na tenké proužky a smíchejte ho s, nahrubo nastrouhanou, mrkví a cibulí. Do hrnce s osolenou vroucí vodou vložte růžičky brokolice, kterou vařte 2 minuty. 

2. KROK

Mezitím nakrájejte jarní cibulku nadrobno a přidejte ji do zeleninové směsi. Uvařenou brokolici sceďte a odložte ji bokem. Petrželku nasekejte a přidejte ji do mísy se zeleninou. Směs důkladně zamíchejte a rozprostřete ji na plech vyložený pečicím papírem. 

3. KROK

Vrstvu zeleniny pokryjte rovnoměrně uvařenou brokolicí a, na poloviny, nakrájenými cherry rajčaty. Nyní připravte směs na zalití. Vejce smíchejte s mlékem, solí, černým pepřem a oreganem. Jakmile se ingredience propojí, přidejte k nim mouku a olej. 

4. KROK

Připravenou hmotou zalijte zeleninu na plechu a zelný koláč pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 20 minut. Během pečení si připravte dip. 

5. KROK

Jogurt smíchejte s prolisovaným česnekem nakrájenými cherry rajčaty, solí a oreganem. Po upečení zelný koláč posypte nastrouhanou mozzarellou a servírujte ho, nakrájený na kousky, společně s připraveným dipem.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Zdrowe Przepisy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů