Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Avokádová pomazánka s vejci a pažitkou

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Avokádová pomazánka s vejci a pažitkou - postup přípravy

Na Silvestra si každý rád pochutná na osvěžujícím chlebíčku, který zasytí, ale není náročný na přípravu. Ochutnejte tuto lahodnou avokádovou pomazánku s vejci, kterou připravíte během několika minut.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Vejce ponořte do vroucí vody a vařte je 10 minut. Zatímco se vejce vaří, připravte si avokádo. Rozřízněte jej na půl a odstraňte z něj jádro. Následně odstraňte z avokáda slupku a nakrájejte jej na malé kousky.

2. KROK

Kousky avokáda vložte do mísy a smíchejte je s uvařenými, oloupanými a nadrobno nakrájenými vejci. Do mísy přidejte také nakrájenou pažitku, kterou jste předem smíchali s majonézou a citronovou šťávou.

3. KROK

Tip: Dávejte pozor, aby se do majonézy nedostaly pecky z citronu. V takovém případě je vyndejte.

4. KROK

Všechny ingredience důkladně zamíchejte a pomazánku ochuťte solí a pepřem dle vlastní chuti. 

Poznámka: Pomazánku servírujte na krajících veky nebo ji podávejte s jiným oblíbeným pečivem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK

Zdroj receptu: Angie Cooking

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů