Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Kynuté ovocné knedlíky se švestkami

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 20 minut
čas vaření Vaření: 10 minut

Kynuté ovocné knedlíky se švestkami - postup přípravy

Ovocné knedlíky se švestkami jsou nestárnoucí klasikou, na které si pochutná každý správný jedlík. Recept od paní Katky Sojkové je opravdu jednoduchý a zvládne jej tak i úplný začátečník.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Marie Möglichová
1. KROK

Ve větší míse smíchejte mouku se solí, sušeným droždím a cukrem. Přidejte mléko a  vajíčko a vypracujte ze všech surovin hladké nelepivé těsto, které nechte minimálně hodinu na teplém místě kynout.  

2. KROK

Z vykynutého těsta tvarujte menší placičky, na které položte vypeckovanou švestku. Jednotlivé švestky do těsta úhledně zabalte.  

3. KROK

Hotové knedlíky vařte deset minut v mírně osolené vroucí vodě. Můžete je podávat s nastrouhaným tvarohem, mákem, nebo skořicí a cukrem. Vše dle vaší chuti.

4. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů