Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Bůček v hořčičné omáčce s těstovinami

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 75 minut

Bůček v hořčičné omáčce s těstovinami - postup přípravy

Bůček v hořčičné omáčce je skvělou kombinací šťavnatého masa a aromatické omáčky. Připravte si ho podle snadného receptu z Youtube kanálu, Vaříme s Mozkem.

Ingredience pro:
4 porce
+ -

Základ

Příloha

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibuli nakrájejte nadrobno a odložte ji bokem. Vepřový libový bůček nakrájejte na plátky, které ochuťte solí, pepřem a plnotučnou hořčicí. 

2. KROK

Maso obalte v mouce z obou stran a smažte ho na oleji, z každé strany, přibližně 4 minuty. Poté ho dejte stranou a na výpeku smažte, 2–3 minuty, cibuli. 

3. KROK

Cibuli zaprašte hladkou moukou, vmíchejte do ní hořčici a pokračujte ve smažení další minutu. Cibuli přendejte do jiného hrnce, kde ji zalijte vývarem, ve kterém ji důkladně rozmíchejte. 

4. KROK

Do směsi přidejte drcený kmín s kuličkami jalovce a tekutinu přiveďte k varu – potrvá to přibližně 3 minuty. Následně do ní vložte maso a vařte ho, pod pokličkou, přibližně 1 hodinu, doměkka. 

Poznámka: Je-li to nutné, pokrm dosolte. 

5. KROK

Bůček v hořčičné omáčce servírujte s těstovinami, které posypte trochou petrželky. 

Tip: Těstoviny vařte v osolené vodě tak dlouho, jak je uvedeno na obalu konkrétního produktu.

6. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

7. KROK

Videopostup krok za krokem

8. KROK

Zdroj receptu: Vaříme s Mozkem

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů