Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Hustý domácí kečup s česnekem

4,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Hustý domácí kečup s česnekem - postup přípravy

Hustý domácí kečup s česnekem je skvělou alternativou ke kupovaným verzím plných konzervantů. Díky česneku má výraznou chuť, která se hodí k masu i hranolkům.

Ingredience pro:
1 dávka
+ -

Základ

Ostatní ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Rajčata omyjte, zbavte je stopek a rozemelte je stejně, jako oloupanou cibuli s česnekem. Směs vložte do hrnce a vařte ji 10 minut bez pokličky. 

2. KROK

Poznámka: Během vaření ze směsi sesbírejte tekutinu, kterou bude zelenina pouštět. Můžete ji použít do polévek nebo ji vypít jako džus.

3. KROK

Směs následně rozmixujte, propasírujte a vraťte ji zpět do hrnce, kde do ní vmíchejte sůl s cukrem, sušenou hořčicí, mletým pepřem 4 barev a bobkovým listem.

4. KROK

Pokračujte ve vaření 7–10 minut, poté přidejte ocet a vzniklým kečupem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru. 

Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1500 ml hustého domácího kečupu.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů