Hustý domácí kečup s česnekem - postup přípravy
Hustý domácí kečup s česnekem je skvělou alternativou ke kupovaným verzím plných konzervantů. Díky česneku má výraznou chuť, která se hodí k masu i hranolkům.
Základ
Ostatní ingredience
Rajčata omyjte, zbavte je stopek a rozemelte je stejně, jako oloupanou cibuli s česnekem. Směs vložte do hrnce a vařte ji 10 minut bez pokličky.
Poznámka: Během vaření ze směsi sesbírejte tekutinu, kterou bude zelenina pouštět. Můžete ji použít do polévek nebo ji vypít jako džus.
Směs následně rozmixujte, propasírujte a vraťte ji zpět do hrnce, kde do ní vmíchejte sůl s cukrem, sušenou hořčicí, mletým pepřem 4 barev a bobkovým listem.
Pokračujte ve vaření 7–10 minut, poté přidejte ocet a vzniklým kečupem naplňte sterilizované sklenice, které uzavřete a nechte vychladnout dnem vzhůru.
Poznámka: Díky receptu můžete získat až 1500 ml hustého domácího kečupu.
Pokud máte svůj oblíbený recept ze studené kuchyně, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Studená kuchyně: Saláty, pomazánky a další.
Videopostup krok za krokem
Zdroj receptu: Еда на любой вкус