Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Rychlý arménský lavaš s mletým masem

4,5
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 10 minut
čas vaření Vaření: 20 minut

Rychlý arménský lavaš s mletým masem - postup přípravy

Připravte své rodině specialitu arménské kuchyně a naservírujte jim lavaš s mletým masem. Podávat ho můžete to s jogurtovým dresinkem ochucený čerstvou mátou a koprem.

Ingredience pro:
2 porce
+ -

Ingredience

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

V hluboké misce smíchejte hovězí mleté maso, rozklepnuté vejce a jemně nasekanou cibuli. Poté do směsi přidejte sůl a mletý černý pepř.

2. KROK

Mleté maso rozdělte na 4 části. Placku položte na pracovní plochu a na jednu polovinu natřete masovou směs. Poté ji přehněte tak, aby maso bylo uvnitř a lehce ji zmáčkněte. Tento postup opakujte ještě jednou.

3. KROK

Placku položte na pracovní plochu a od středu směrem ven ji rozřízněte. Na celou celou plochu natřete masovou směs. Poté ji od řezu překládejte po třetinách. Tento postup ještě jednou opakujte.

4. KROK

Na pánev nalijte olej a placky z obou stran osmažte do zlatova. Hotové lavaše ihned servírujte s jogurtovým dresinkem ochuceným čerstvou mátou a koprem.

5. KROK

Pokud máte svůj oblíbený rychlý recept, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Rychlé mňamky: Recepty do 15 minut.

6. KROK

Videopostup krok za krokem

7. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů