Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Nadýchaný dort s mascarpone a ovocem

3,8
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 30 minut
čas vaření Vaření: 60 minut

Nadýchaný dort s mascarpone a ovocem - postup přípravy

Pokud vás čeká příprava rodinné nebo narozeninové oslavy, vyzkoušejte recept na tento jednoduchý dezert a připravte nadýchaný dort s krémem z mascarpone a šlehačky. Doplnit ho můžete svěžím ovocem jako jsou borůvky, jahody, ostružiny či maliny.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Na korpus

Na krém

Kuchařka
Kuchařka: Tereza Pěnicová
1. KROK

Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte s krystalovým cukrem do tuhého sněhu. Mezitím vyšlehejte žloutky a pomalu je vmíchejte do sněhu.

2. KROK

Hladkou mouku prosejte přes jemné sítko a po lžících ji vmíchejte do směsi bílků a žloutků. Do těsta přilijte olej a nakonec do něj opatrně vmíchejte kypřicí prášek do pečiva.

3. KROK

Těsto nalijte do dortové formy a vložte ji do předehřáté trouby na teplotu 175 °C. Korpus pečte po dobu 45–60 minut. Poté ho vyjměte a nechte ho zcela vychladnout.

4. KROK

Vychladlý korpus vyjměte z formy a rozřízněte ho na 3 nebo 4 stejně široké pláty pomocí struny, vroubkovaného nože nebo nitě.

5. KROK

Ve velké míse vyšlehejte mascarpone, tvaroh, šlehačku, moučkový cukr a vytvořte hladký krém. Částí krému poté potřete spodní korpus a posypte ho mraženým ovocem.

6. KROK

Ovoce přiklopte dalším korpus a postup opakujte, dokud budete mít dostatek korpusových plátů. Nakonec zbylým krémem obmažte celý dort.

7. KROK

Hotový dort ozdobte čerstvým ovocem jako jsou jahody, maliny, ostružiny, borůvky nebo physalis. Nechte ho alespoň hodinu odpočinout v lednici a poté ho můžete servírovat.

8. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept na dezert či moučník, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Dezerty, moučníky, sladké pečení: TOP recepty.

9. KROK

Videopostup krok za krokem

10. KROK

Zdroj receptu: Viktor Nagy

Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů