Oblíbené recepty

Nemáte žádné oblíbené recepty

Užitečné odkazy

Studený bůček s česnekem bez uzení

3,0
Komentáře Komentáře
čas přípravy Příprava: 15 minut
čas vaření Vaření: 35 minut

Studený bůček s česnekem bez uzení - postup přípravy

Studený bůček je zajímavou alternativou k tradičnímu uzenému bůčku. Maso je šťavnaté a skvěle se hodí k hlavnímu jídlu nebo jako součást slavnostních mís.

Ingredience pro:
1 kus
+ -

Základ

Marináda

Kuchařka
Kuchařka: Markéta Bieleszová
1. KROK

Cibulové slupky důkladně očistěte a vložte je do hrnce, kde je smíchejte s bobkovým listem, sušenými švestkami, cukrem, solí, koriandrem a novým kořením. Ingredience zalijte vodou a důkladně je promíchejte. 

2. KROK

Poznámka: Množství cibulových slupek je orientační. Měly by naplnit přibližně polovinu hrnce, ve kterém budete bůček vařit.

3. KROK

Do hrnce vložte bůček tak, aby byl ve vodě zcela ponořený, hrnec přikryjte a směs přiveďte k varu. Jakmile se voda začne vařit, obsah hrnce zamíchejte, znova ho přikryjte pokličkou a pokračujte ve vaření 30 minut. 

4. KROK

Po půl hodině bůček z hrnce vyjměte, osušte ho papírovou utěrkou a potřete ho směsí prolisovaného česneku a pepře. Takto připravený bůček zabalte do pečicího papíru a vložte ho do lednice přibližně na 1 hodinu. 

5. KROK

Tip: Abyste si byli jistí, že se k masu dostane minimum vzduchu, můžete ho zabalit do dvou vrstev pečicího papíru.

6. KROK

Studený bůček můžete servírovat jako hlavní jídlo s oblíbenou přílohou nebo jako pochoutku k pivu s oblíbeným pečivem. 

Tip: Plátky bůčku můžete podávat také jako součást slavnostních mís.

7. KROK

Pokud máte svůj oblíbený recept nebo tip, co vařit k obědu, podělte se s námi o něj v naší FB skupině Hlavní jídla aneb Co vařit k obědu.

8. KROK

Videopostup krok za krokem

9. KROK
Jiřina Burdová šéfredaktorka receptů